De fiecare data cand ne scufundam, pielea vine in contact cu un numar imens de microorganisme, bacterii, spori, vietuitoare mici. Acestea, desi invizibile pot cauza neplaceri in principal din pricina reactiei pielii care vine in contact cu tentacule, ace sau spini. Chiar daca nu interactionam cu organismele acvatice, in apa pielea noastra se inmoaie devenind mult mai fragila la orice atingere si reactioneaza daca in apa exista astfel de organisme. Este indicat sa avem protectie completa atunci cand intram in apa.
Este cunoscut faptul ca practicarea scufundarilor si consumul de alcool nu trebuie amestecate. In caz contrar, efectele pot periclita siguranta si implicit viata scafandrului. Exista cateva aspecte si specificatii medicale in directa legatura cu scufundarile, informatii utile, demne de luat in calcul.
Suntem in plin sezon rece si putina lume se gandeste la scufundari. Este adevarat ca fiind vorba de conditii complet diferite fata de cele cu care ne-am obisnuit cu totii, este nevoie, in principiu, de pregatire adecvata si echipament special.
1. Ce este o masca?Masca de scufundari sau vizorul este fereastra dumneavoastra catre lumea subacvatica. Una dintre cele mai importante piese de echipamentul de scufundare, trebuie sa fie egalizata, dezaburita, si sa se potriveasca in mod corespunzator.
In aceasta perioada anului este foarte comod sa stai la caldura si sa hibernezi, dar in acelasi timp trebuie sa va ganditi cat de important este sa ai o conditie fizica buna, sa fiti in forma si sa nu lasati sedentarismul sa isi faca loc in viata voastra.
FILIPINE este un arhipelag de peste 7.000 de insule din sud-estul Asiei, care se īnvecineaza cu Taiwan, Vietnam, Borneo si Indonezia. Aflata in top 10 al tarilor considerate "megadiverse" (a caror biodiversitate este exceptionala), Filipine este un adevarat paradis – insulele de origine vulcanica, padurea tropicala, cele peste 2.400 de specii de pesti si a doua bariera de coral din lume ca marime alcatuiesc cadrul perfect pentru o experienta unica.